Naptár

 

aug
11
pén
Csángó túra
aug 11 – aug 18 egész nap

Indulás Hargitafürdőről augusztus 12.-n.

Részletek később.

aug
26
szo
Mátraverebély-Szentkút zarándoklat
aug 26 – aug 27 egész nap

Közeledik Mátraverebély-Szentkúton a motoros búcsú. A tavalyihoz hasonlóan, ebben az évben is hamarabb találkozunk, hogy egy kis motorozással és lelki élménnyel gazdagodva legyünk együtt.

Augusztus 26-án, 7 óra 30-tól  gyülekezünk az Örs vezér tere után, a Kerepesi út és a Keresztúri út sarkán található OMV-kútnál (McDonald’s, Spar, Aldi). Indulás 8 órakor!

Első állomáshely Máriabesnyő, ahol imádkozunk és kapunk egy kis idegenvezetést. Onnét 10 és fél 11 között indulunk tovább.

Pálosvörösmarton leszünk fél 12 és 12 között. Itt lesz szentmise és után megnézzük a Mária parkot. Ezt követően Gyöngyösre megyünk, szabadidő a városban, megebédelünk.

Gyöngyösről indulás fél 4-kor Mátraverebély-Szentkút felé, persze kerülő úton, a motorozás élményével érkezünk a kegyhelyre.

A kegyhelyen vacsora és majd zsolozsma 19.30-kor.

Augusztus 27-án, vasárnap 7.30-kor laudes (reggeli dicséret, zsolozsma), majd 8.00 reggeli. 8.30-tól gyónási lehetőség.

10.15-kor katekézis (A rózsafüzér témakörben, előadó Bátor Botond pálos testvér)

10.30 énekes Mária-köszöntő

11.00 Szentmise, motorok megáldása.

Ebéd és indulás haza.

A tavalyihoz hasonlóan, az idén is tudunk ebédelni a kegyhelyen, de hogy ne maradjon le senki, így előre kell tudni hozzávetőlegesen a létszámot.

Kérem, hogy elsősorban azok jelentkezzenek minél hamarabb, akik ott is akarnak aludni szombaton. Illetve kérem, hogy aki csak vasárnap érkezik és szeretne ebédet, legyen szíves jelezze, hogy az étterem megfelelő helyet tudjon biztosítani mindannyiunk számára.

Jelentkezni lehet Zsabokorszky Zsoltnál, Zsabynál: zszsaby@gmail.com email címen.

 

 

okt
23
hét
Szezonzáró emléktúra
okt 23 egész nap

Részletek később!

márc
15
csü
Március 15-i emléktúra
márc 15 egész nap

Az 1848-as Szabadságharc hősei tiszteletére rendezzük minden évben első motoros túránkat egy 48-as emlékhely felkeresésével, hálánk jeleként annak megkoszorúzásával.

Részletek később, az időjárás függvényében.

ápr
7
szo
Motoros zarándoklat Częstochowába
ápr 7 – ápr 9 egész nap

Kedves Motoros Testvérek!   Ebben az évben, ahogy azt már egyszer jeleztem, április 8-án lesz a motoros zarándoklat Częstochowában. Mivel ez a választások napjával egybeesik, ezért úgy terveztük meg az utat, hogy 8-án, vasárnap ismét Krakkóban fogunk megszállni, hogy ott a konzulátuson le lehessen adni a szavazatunkat. Kérem, hogy ennek folyamatát mindenki maga intézze, nézzen utána. Amit megtudtunk, hogy Krakkóban leadhatjuk a szavazatunkat. Április 7-én, szombaton bizonyosan lesznek most is olyanok, akik nem a Shell kútnál (M3-as kivezető szakasza) csatlakoznak, hanem Ipolyságon, a határnál. Ahogy az már hagyománnyá vált, az erdélyiek is ott lesznek. Ha összejön annyi motor, motoros, akkor vagy a Barnabás atya vagy az én vezetésemmel elindul az ottani csapat. Budapesten fél 7-től van a gyülekező és 7 órakor terveztük az indulást. Így Ipolyságra negyed 9-kor érkezünk.  Az ipolysági csapat gyülekezése háromnegyed 8 és 8 óra között lesz és megfelelő létszám eseten 8 órakor van az indulás. Aki esetleg késik Ipolyságon még a Budapestről érkező csapathoz csatlakozhat.  Elküldöm telefonszámainkat, ha esetleg valakinek még nem lenne meg: Barnabás atyáé: +36208233838, az enyém: +36208233860.   Szombaton: A vacsora 16.30-kor, a szentmise 17.30-kor lesz majd. Ezért kérem, hogy amennyiben kevés az idő, elsőnek vacsorázni menjünk és majd a vacsora alatt/után lesznek szétosztva a kulcsok. (Kérem, hogy ezt mindenki jól jegyezze meg, aki ezt az emailt olvassa és ha valaki kérdezi, akkor tudjatok rá felelni.) Az esti Apel 21 órakor kezdődik, amelyen a részvétel fakultatív, de érdemes lemenni. Aki már volt, az tudja, hogy milyen lelki élményt jelent.   Vasárnap: reggeli 8 órakor lesz, majd a motorokkal felállunk a búcsútéren, a tábori oltár előtt, szokás szerint. Délelőtt a kegyhely bemutatása lesz 9 óra 30 perctől. Ezt követően pedig 12 órakor lesz az ünnepi szentmise.  A szentmisét követően mindenki maga rendezi az ebédet, majd a motorokra felpakolva indulunk Krakkóba 15 órakor. Krakkóban a szállás ismét az Alf Hotelben lesz (ul. Stanisława Klimeckiego 24, 30-705 Kraków, Lengyelország), mint tavaly. A választás részleteiről később tájékoztatlak majd benneteket. (Vagyis, hogy a szállás elfoglalása előtt vagy utána megyünk be a városba, stb.)   Hétfőn: A közelben lesz szentmise (Parafia Najświętszego Serca Pana Jezusa

  1. Saska 2.) kora reggel, amelyen a részvétel fakultatív, de örülünk, ha minél többet eljöttök, hiszen zarándoklatról (is) szó van. Hozzávetőlegesen 15 perc gyaloglás a szálláshelytől. A mise utántól van a reggeli, folyamatosan a szállodában. Indulás visszafelé 9 óra 15 perckor.

  Költségek Częstochowában: kétágyas szoba fürdőszobával 95 zł/fő/éjszaka, vacsorával és reggelivel háromágyas szoba fürdőszobával 90 zł/fő/éjszaka, vacsorával és reggelivel négyágyas szoba fürdőszobával 85 zł/fő/éjszaka, vacsorával és reggelivel   Nagyon szépen kérem, hogy a kétágyas szobákba elsősorban a házasok jelentkezzenek, hogy könnyebb legyen az elosztás!   Krakkóban 75 zł/fő/éjszaka, reggelivel egységesen mindegyik szobához. Az itteni szállás egy-két- és háromágyas szobákban lesz megoldva, a tavalyihoz hasonlóan, vagyis esetenként két szoba egy közös fürdőszobával.   Jelentkezni lehet: Zsabokorszky Zsoltnál zszsaby@gmail.com   A zarándoklat előtti megbeszélés Budapesten a Sziklatemplomban lesz, március 4-én, vasárnap a 17 órakor kezdődő szentmise után. Ez egyúttal a jelentkezési határidő is. Ez alkalommal kérem, hogy a szállásdíjat mindenki fizesse be! Másképpen és máshol is lehet rendezni a szállásköltséget, de azt egyénileg egyeztesse vagy a Zsabyval, vagy a Barnabás atyával, vagy velem. De mindenféleképpen a Zsabynál kell jelentkezni a szobák elosztása miatt! Ne feledkezzünk meg róla, hogy zarándokútra megyünk! Ehhez megfelelő lelkülettel vegyünk részt a közös motorozásunkon. Mindenki fogalmazza meg magának; miért szeretné felajánlani az utat. Adott esetben gondolhatunk itt hazánkra, nemzetünkre, hiszen éppen a választások előtt, alatt leszünk úton. De családunk, betegeink, motoros társaink szándékára is imádkozhatunk és ajánlhatjuk fel utunkat.

máj
18
pén
Csíksomlyói Búcsú
máj 18 @ 02:00 – máj 21 @ 02:00

Szállás a hargitafürdői Mandala szállóban.
Jelentkezés hamarosan.

máj
25
pén
Szentkút-Völgye Motoros Búcsú, Ecséd
máj 25 – máj 26 egész nap

12. KERÉKPÁROS ÉS MOTOROS ZARÁNDOKLAT ;

jún
8
pén
Celldömölki motoros zarándoklat
jún 8 @ 02:00 – jún 10 @ 02:00

Tervezett program:
8-án este szállásfoglalás a távolabbról jövőknek is, közös vacsora, beszélgetés.
9-én megvárjuk azokat, akik közelebbről jönnek, illetve, akik nem tudtak péntekre megérkezni. Vezetéssel gyalogtúra a közeli örményesi pálos kolostor emlékhelyéhez, amit egy éve adtak át.
Bővebben:http://palosepiteszet.blog.hu/2017/10/07/egy_eroditett_kolostor_ormenyes
Majd gurulunk egy kb. 100km-es kört a szép zalai tájon a kisbalaton érintésével. Visszatérve a szállástól 4 km-re van a kehidai termálfürdő, érdemes meglátogatni.
Vacsora a Pálos háztól 300 méterre lévő Farm Inn fogadóban a háziak ajánlásával.
10-én házias reggeli után indulás (9:00) Celldömölkre(63km), 11 órakor kezdődik a szentmise. Utána megtekinthetjük a Nagyboldogasszony templom kincstárát, majd búcsúzás és hazatérés.

Jelentkezés az alábbiemail címen lehetséges:
Havasi János
alpesikft@gmail.com

jún
22
pén
VI. Máriagyűdi Motoros Zarándoklat
jún 22 – jún 24 egész nap

Részletek, valamint az eseményre való jelentkezés egyénileg, EZEN a linken keresztül végezhető.

júl
6
pén
Pálosszentkúti keresztény motoros zarándoklat
júl 6 – júl 7 egész nap

A program, nagy vonalakban.
Érkezés már 07. 06-án, délutántól lehetséges, szállás saját sátrakban, tisztálkodási lehetőség adott.
Este zsolozsma, szentmise.
Szombat reggel zsolozsma, szentmise a lúrdi barlangnál, majd a szokásos motoros felvonulás Kiskunfélegyházára, ahol a motorosok megádása történik.
Idén a Pálos foci kúpát ez alkalommal rendezzük meg, H. Szabó józsef emlékére. Kérjük a nevezni kívánókat jelezzék előre a nevezési szándékukat a zszsaby@gmail.com címen. 4+1 fős csapatokat várunk 2×15 perces mérkőzésekre. Vegyes , ill. női csapatok is jelentkezhetnek. Tartalék lehetséges. Az alsós gyerekekenek külön lesz nevezési lehetőségük.
Vasárnap reggel zsolozsmával és szentmisével zárul a zarándoklat.
A részletes programot később ismertetjük.

2 hozzászólás a(z) “Naptár” bejegyzéshez

  1. zsabyzsaby

    Kedves Érdeklődők!
    Éveken át, a 48-asz Szabadságharc és Forradalom ünnepét, március 15 táján ünnepeltük, de sosem 15-én.
    15-én mindenki a szokásainak megfelelően ünnepelt, családjával, barátaival. Idén is így tervezzük, hogy március 16-, vagy 17-én gurulunk egy csendesebb emlékhelyre letenni az emlékezés koszorúját.
    Már csak az időjárásnak kell összeszednie magát…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!