ELMARAD – Czestochowa – évnyitó zarándoklat

Mikor:
2020-04-04 – 2020-04-06 egész nap
2020-04-04T00:00:00+02:00
2020-04-07T00:00:00+02:00
Hol:
Czestochowa

A következő csensztochowai zarándoklatunk ideje április 4-5-6. (Virágvasárnap).

Kedves Motoros Testvérek!

Először is mindenkinek áldott újesztendőt kívánok! Legyen benne bőséges béke és öröm! Isten segítsen ebben mindnyájatokat!

S egyúttal köszönöm az elmúlt esztendőben megtapasztalt odafigyelést, türelmet, elfogadást! Hogy minden nehézség ellenére képesek voltatok türelemmel elviselni a szervezésből, késedelemből származó kellemetlenségeket. Köszönöm azt is, hogy nem az anyagiak, a „kinek milyenje van, miért van, hogyan van” értéktelensége alapján viszonyultatok egymáshoz, hogy a nagyzolás, a másik lenézése távol állt tőletek! Remélem, hogy Isten kegyelme segíteni fog benneteket ezen az úton, hogy oda tudjunk egymásra figyelni, hogy képesek legyünk felfogni, hogy nincsenek problémák csak lehetőségek. Az életünk csupa lehetőség! Hiszem, hogy mindenki képes lesz arra, hogy a megbocsátás útján haladjon és talán az elkövetkezendő évben ez a három szó fog bennünket jellemezni: „kérem, köszönöm, bocsánat!” (Ferenc pápa). Szép lenne, ha így tudnánk útnak indulni! S kérlek benneteket, csak az tartson velünk, aki ezt meg is szeretné valósítani! Boldog Özséb atyánk halálának 750. évfordulóján szép lenne, ha összegyűjtenénk a szétszórtan élő lángokat.

 

Ennek a megélésére ismét az első alkalom a częstochowai motoros zarándoklat lesz, április 4-6. között. Amelyre ettől a levéltől kezdve már lehet nálam jelentkezni: palosbotond@gmail.com illetve sms-ben a +36208233860-as és +40742599559-es telefonszámokon. Kérem, hogy ne telefonhívással jelentkezzetek, mert azt nem tudom feljegyezni, ha véletlenül nem tartózkodok otthon, íróasztal mellett! A jelentkezésnél becenevet és teljes nevet is kérek, függetlenül attól, hogy ismerjük-e egymást vagy kevésbé ismerjük. Ha több ember nevében jelentkezel, akkor azok nevét is kérem! Ha ezeket figyelembe veszitek, akkor nagyon sokat segítetek a szervezésnél, szobák elosztásánál, a kulcsok átadásánál!

Jelentkezési határidő: 2020. február 28.

Félreértés elkerülése végett, Zsaby családi okok miatt nem tudja most vállalni a szervezés munkáját.

A jelentkezőket csoportokra fogom osztani, fizetésre a csoportvezetőkkel egyeztetve kerül majd sor. Ők fogják mindvégig a saját csoportjukat figyelemmel kísérni, a kulcsokat kiosztani, stb. Ha bármilyen kérdés felmerül, írhattok nyugodtan!

Częstochowában az árak nem változtak a tavalyihoz képest. Egészen biztos, hogy a vacsora és a reggeli sem változik. Évente egyszer ezt az élményt, szokást nem szabad kihagyni! J Persze nem győzöm hangsúlyozni, hogy zarándoklaton leszünk! (Idézet a tavalyi levélből. J )

Ebben az évben nem lesz autóbusz, ami kísér bennünket, de lesz két mikrobusz, ami már tele van. Természetesen, aki eleve autóval tervezi az utat és vállal másokat szállítani, azokat kérem, hogy jelezzék felém és így tudok tájékoztatást adni azok számára, akik szintén autóval szeretnének jönni, de nincs rá lehetőségük, útitársként azonban lenne.

Częstochowában egy éjszaka, vacsorával és reggelivel a következő:

 

Kétágyas szoba 95 złoty/fő/1 éjszaka

Háromágyas szoba 90 złoty/fő/1 éjszaka

Négyágyas szoba 85 złoty/fő/1 éjszaka

Nagyon szépen kérem, hogy a kétágyas szobákat elsősorban a párok vegyék igénybe (értsétek jól!)! Vagyis azok a férfiak és nők, akik egyedülállóan jönnek, inkább a három és négyágyas szobákra jelentkezzenek.

Ebben az évben Szent II. János Pál pápára is emlékezünk, hiszen 1920-ban született. Éppen ezért Wadowicében megtekintjük a Szent II. János Pál pápa múzeumotA múzeum megtekintését mindenkinek nagyon ajánlom! (Véleményem szerint rendkívül érdekes!) Április 5-én a szállás Kalwaria Zebrzydowskán lesz (nem messze Wadowicétől), ami szintén híres búcsújáróhely, Krakkó közelében és maga a szent pápa még krakkói érsek korában gyakran látogatott, hiszen gyermekkora óta kedves hely volt számára.

Vasárnap este Kalwaria Zebrzydowskán lesz a szállás, este fél 8 órakor a vacsora, másnap reggel 7 órakor a reggeli.  A wadowicei múzeumot vasárnap délután és hétfőn délelőtt nézzük meg, csoportokra osztva.

Az itteni szálláson is a szobák fürdőszobával vannak ellátva, viszont az árak egységesek, vagyis egy kétágyas szoba is annyiba kerül, mint egy ötágyas (ebből valószínű nem kell igénybe venni egyet sem, de ha mégis). A különbség abból adódik a két ár között, hogy a régebbi szálláshelyen lévő szobák olcsóbbak, mint az újak. Voltam ezen a helyen egy buszos csoporttal, nagyon szép hely. Én a régi szobákban aludtam, számomra teljesen elfogadható.

Az árak vacsorával és reggelivel személyenként a következők.

80 złoty és 100 złoty

 

A régifajta szobákból (80 złoty) kevesebb van.

 

A jelentkezésnél a következőket kérem feltüntetni a nevek mellett.

  1. Milyen szobát kér Częstochowában.
  2. Kalwaria Zebrzydowskán is kér-e szállást és milyen szobában.
  3. Szeretné-e látni Wadowicében Szent II. János Pál pápa múzeumot.Erre lehetőség vasárnap délután vagy hétfőn délelőtt lesz, beosztás szerint.

Akik már pénteken szeretnének Częstochowába érkezni, kérem, hogy maguk intézzék a szállást!

Előzetes megbeszélésről majd későbbi emailben értesítelek benneteket.

Várom a jelentkezéseket!

Isten áldjon benneteket!

Botond testvér

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!