Évadnyitó zarándoklat

(korábbi zarándoklatokról képek a tájékoztató alján)

Kedves Motoros Testvérek!

Ebben az évben április 14-én, Virágvasárnap lesz a motoros zarándoklat Częstochowában.

Április 13-án, szombaton bizonyosan lesznek most is olyanok, akik nem a Shell kútnál (M3-as kivezető szakasza) csatlakoznak, hanem Ipolyságon, a határnál. Ahogy az már hagyománnyá vált, az erdélyiek is ott lesznek. Ha összejön annyi motor, motoros, akkor vagy a Barnabás atya vagy az én vezetésemmel elindul az ottani csapat.

Budapesten fél 7-től van a gyülekező és 7 órakor tervezzük az indulást. Így Ipolyságra negyed 9-kor érkezünk.

Az ipolysági csapat gyülekezése háromnegyed 8 és 8 óra között lesz és megfelelő létszám eseten 8 órakor van az indulás. Aki esetleg késik Ipolyságon még a Budapestről érkező csapathoz csatlakozhat.

Elküldöm telefonszámainkat, ha esetleg valakinek még nem lenne meg: Barnabás atyáé: +36208233838, az enyém: +36208233860.

Szombaton este: Vacsora és szentmise. Ezek pontos időpontját később közöljük.

Az esti Apel 21 órakor kezdődik, amelyen a részvétel fakultatív, de érdemes elmenni rá. Aki már volt, az tudja, hogy milyen lelki élményt jelent.

Vasárnap: reggelimajd a motorokkal felállunk a búcsútéren, a tábori oltár előtt, szokás szerint. Délelőtt a kegyhely bemutatása lesz 9 óra 30 perctől. Ezt követően pedig 12 órakor lesz az ünnepi szentmise.

A szentmisét követően mindenki maga rendezi az ebédet, majd a motorokra felpakolva indulunk Jawiszowicébe (Bielsko-Biała és Auschwitz között) 15 órakor. Az 1692-ben épült csodaszép fatemplomot, a plébánia honlapját itt nézheted meg: http://www.jawiszowice.katolik.bielsko.pl/

A szállás Auschwitzban lesz, egyházi zarándokszállás, lelkigyakorlatos ház.

Hétfőn, 15-én: Szentmise reggel, amelyen a részvétel fakultatív, de örülünk, ha minél többen eljöttök, hiszen zarándoklatról (is) szó van, utána reggeli. Indulás  Auschwitzból. Aki akarja, megnézheti a koncentrációs tábort, múzeumot. Aki már látta vagy nem szeretné megnézni, a reggeli után indulhat vissza. Onnét az út Budapestre legrosszabb esetben 6 óra.

Az eddigiektől eltérően ebben az évben autóbuszt is fogunk indítani azok számára, akik nem tudnak motorral eljönni Częstochowába, de szeretnének részt venni a motoros zarándoklaton. Autóbusszal utazóknak az útiköltség: 11 000 Ft/fő.

A zarándoklat előtti megbeszélés Budapesten a Sziklatemplomban lesz, március 20-án, szerdán a 17 órakor kezdődő szentmise után.

A motoros zarándoklatra, eddigi gyakorlat szerint, Zsabokorszky Zsoltnál (Zsabynál) lehet majd jelentkezni: zszsaby@gmail.com Ez vonatkozik azokra is, akik busszal fognak jönni.

A fizetésre a Sziklatemplomban lesz lehetőség úgy, hogy Zsaby jelezni fogja; mikor lesz ott a szentmisén. Előtte vagy utána lesz rá alkalom, illetve egyéni megegyezés szerint. Utolsó befizetés legkésőbb március 20-án, a megbeszélés napján lehetséges. Aki addig nem fizeti be a költségeket, úgy veszem, hogy nem tud részt venni a zarándoklaton. Ha valaki a kifizetés után mégsem tud eljönni, csak abban az esetben van lehetőségünk visszafizetni a költségeket, ha a szálláshelyen nem kérik el az előre lefoglalt helyért a szállásdíjat. Ha bármilyen kérdés felmerül, írjatok nekem nyugodtan!

Częstochowában egy éjszaka, vacsorával és reggelivel a következő:

Kétágyas szoba 95 złoty/fő/1 éjszaka

Háromágyas szoba 90 złoty/fő/1 éjszaka

Négyágyas szoba 85 złoty/fő/1 éjszaka

Négyágyas szoba mosdóval (WC, fürdő a folyosón) 70 złoty

Auschwitzban a szállás egyben lelkigyakorlatos ház is. Az árak lényegesen magasabbak, mint Częstochowában. A szállásdíjakat reggelivel együtt kell érteni (vacsora nincs benne).

Egyágyas szobák fürdőszobával: 125 zł/fő/ 1 éjszaka

Kétágyas szobák fürdőszobával: 125 zł/fő/ 1 éjszaka

Háromágyas szobák fürdőszobával: 120 zł/fő / 1 éjszaka

Öt- hat-  és nyolcágyas szobák fürdőszobával: 110 zł/fő / 1 éjszaka

A közös fürdőszobás szobák (1x 6 ágyas, 1x négyágyas, 1x kétágyas): 100 zł/fő/ 1 éjszaka

Aki 26 évesnél fiatalabb, annak csak 97 złotyt kell fizetni bármelyik kategóriában.

Van lehetőség meleg vacsorát kérni, 37 złotyért. Ezt is jelezni kell a jelentkezésnél, illetve ha valaki meg szeretné nézni a koncentrációs tábort Auschwitzban, akkor azt is jelezze!

Összefoglalva a jelentkezésnél a következőkre lesz szükség a szobafoglalás mellett:

  1. Teljes név (vezeték és keresztnév), illetve ha van, becenév.
  2. Busszal vagy motorral utazik.
  3. Oświęcimben (Auschwitz) kér vagy nem kér vacsorát.
  4. Oświęcimben (Auschwitz) szeretné vagy nem szeretné a koncentrációs tábort, múzeumot megnézni.

Ne feledkezzünk meg róla, hogy zarándokútra megyünk! Ehhez megfelelő lelkülettel vegyünk részt a közös motorozásunkon. Mindenki fogalmazza meg magának; miért szeretné felajánlani az utat? Virágvasárnap, nagyhét kezdete, Urunk Jézus Krisztus szenvedésére emlékezünk. Ennek megfelelően vegyünk részt majd a túrán, persze mindenki maga dönti el, mennyiben szeretné ezt megélni.

Mindenkinek áldott készületet kívánok!

Isten áldjon benneteket!

Botond testvér

Ízelítőül néhány kép az elmúlt évek hasonló zarándoklataiból:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!