Naptár

 

márc
13
vas
Márczius idusa
márc 13 – márc 15 egész nap

Előzetes elképzelés!!

Kaptunk egy meghívást a Pálos Baráti Körtől, hogy csatlakozzunk hozzájuk a 48-as ünnep hétvégéjén a gálosfai segítő munkájukba. Kvázi menjünk mi is egy kicsit segíteni Gálosfára. Ez egy négy napos ünnep.

Esetleg vasárnap reggel indulnánk Gálosfára, út közben valahol elmegyünk szentmisére és este érkeznénk Gálosfára. Másnap, hétfőn dolgoznánk és kedden hazafelé megejtenénk egy 48-as emlékhely koszorúzását. Koradélután érkeznénk haza.

Részletek  később.

dec
29
csü
Szilveszter @ Hargitafürdő
dec 29 – jan 1 egész nap

Kedves Testvérek!

Közeledik az év vége. Tavaly már megtapasztaltuk a közös együttlét örömét Szilveszter éjszakáján, amikor hálát adtunk Istennek az elmúlt esztendőért és baráti együttlétben ünnepeltük, vártuk az új esztendő kezdetét.
Ismét jó lenne együtt lenni, ezért hívlak benneteket Hargitafürdőre szilveszterezni!
A szállás a zarándokházban lesz. (Itt láthatók a lehetőségek, azoknak, akik még nem voltak: http://taborhegy.ro/kozossegi-haz/)
Kérem, hogy a palosbotond@gmail.com vagy a palosbotond@palosrend.hu email címen jelentkezzetek illetve a+40742599559 telefonszámon!
 A szállás 45 lej/fő/éjszaka, ebben nincs benne az étkezés.
Előzetesen szükségem lenne hozzávetőleges létszámra, hogy ha ételt rendelünk, ennek megfelelően tudjuk az árakat igazítani. (Az itteni lehetőségeket ismerve, ha valaki 29-én érkezik, akkor 30-án és 31-én teljes étkezéssel, 1-én reggelivel és ebéddel kb. 200-250 lej között lenne az ára. De ez még módosulhat.)
Kérem, hogy a jelentkezésnél írjátok meg az érkezés és indulás időpontját is!
Isten áldjon benneteket!
Botond testvér
jan
14
szo
Ünnepi szentmise @ Szikla templom
jan 14 @ 17:00 – 18:00

Első Remete Szent Pál ünnepének vigíliáján ünnepi szentmise, melynek keretében a pálos szerzetesek megújítják rendi fogadalmukat.

Az ünnepi szentmisét bemutatja: Msgr. Darvas-Kozma József pápai káplán, c. esperes, csíkszeredai plébános

jan
15
vas
Ünnepi szentmise @ Pécs
jan 15 @ 18:00 – 19:00

Pécsett, január 15-én, vasárnap lesz Remete Szent Pálnak, a Pálos Rend fő patrónusának és névadójának ünnepe, mely egyben a Pálos Baráti Kör találkozója is. A 18 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Msgr. Darvas-Kozma József pápai káplán, c. esperes, csíkszeredai plébános mutatja be. A szentmise keretében a pálos szerzetesek megújítják rendi fogadalmukat. A szentmise végén a pálos hagyományoknak megfelelően sor kerül a gyermekek megáldására Remete Szent Pál ereklyéjével.

Mindenkit szeretettel várunk!
Pálos testvérek

jan
18
sze
Ünnepi szentmise @ Márianosztra Bazilika
jan 18 @ 10:30 – 11:30

Esztergomi Boldog Özsébnek, szerzetesrendünk megszervezőjének ünnepéhez kapcsolódóan,

2017. január 18-án, szerdán, 10.30 órakor

ünnepi szentmisét mutat be a Márianosztrai Bazilikában
Dr. Beer Miklós váci megyéspüspök úr.

Szentbeszédet mond: Msgr. Darvas-Kozma József pápai káplán,
c. esperes, csíkszeredai plébános.

A szentmise keretében kerül sor a “Mária Élő Koronája”kezdeményezés ünnepélyes kihirdetésére.

Az ünnep a pálos konfráterek találkozója is egyben.​

Mindenkit szeretettel várunk!
Pálos testvérek

nov
4
vas
Évadzáró szentmise @ Sziklatemplom
nov 4 @ 17:00 – 18:00

A motorosok hagyományos
évadzáró szentmiséje
a gellérthegyi Sziklatemplomban lesz, amelyet
Balla Barnabás és Bátor Botond pálos atyák
mutatnak be.

feb
22
pén
Pálos síverseny Hargitafürdőn
feb 22 egész nap

Kedves Barátaink!

Ilyen még nem volt: Pálos síverseny lesz Hargitafürdőn!

17.30 órakor szentmise, majd 19 órakor kezdődik a verseny a sípályánál.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

máj
5
vas
Szabadtéri Pálos Szentmise @ Zalacsány-Örvényeshegy
máj 5 @ 15:00 – 18:00

A zalacsány-örvényeshegyi Pálos Kolostor emlékének szentelve 2019. május 5-én, vasárnap már 3. alkalommal, gyönyörű természeti környezetben, szabadtéri misét szervez a Pálos Vendégház és Zalacsány Község Önkormányzata, együttműködésben a Magyar Pálos Renddel és a Zalacsányi Római Katolikus Plébániával.

Részletes program:

 • 15:00 Régészeti előadás a Pálos Vendégház borozójában: Simmer Lívia – Havasi Bálint: A pálosok közössége – a közösség régészete. Zala megyei pálos monostorok közösségi régészeti kutatása
 • 16:00 Szabadtéri szentmise az örvényeshegyi szabadtéri színpadon  – Csóka János a Magyar Pálos Rend tartományfőnökének celebrálásában, közreműködik Maczkó Mária Prima Primissima, Emerton és Magyar Örökség díjas népdalénekes
 • 17:30 Közös imádság az örvényeshegyi kolostor romjainál

  Itt tudja jelezni, hogy számíthatunk e részvételére:

  https://www.facebook.com/events/218962779058573/

  Badacsonyi Tamás és Nikoletta
  PÁLOS VENDÉGHÁZ – Zalacsány

jan
20
hét
BOLDOG ÖZSÉB ÉV 2020 – nyitó szentmise @ Budapest
jan 20 @ 10:30 – 11:30

2020-ban ünnepeljük a rendünket megszervező Boldog Özséb halálának a 750 éves évfordulóját, melyhez kapcsolódóan szeretnénk az egész évet Boldog Özséb emlékének szentelni. A Boldog Özséb Év magyarországi fővédnöke Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

A Boldog Özséb Évet Magyarországon megnyitó ünnepi szentmise 2020. január 20-án, hétfőn, esztergomi Boldog Özséb ünnepén, 10 óra 30 perckor lesz a budapesti Szent István Bazilikában. Az ünnepi szentmisét Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek úr mutatja be.

A Boldog Özséb Év keretében egy pálos kiállítóbuszt is szeretnénk útjára indítani, mely 2020-ban bejárja az országot, illetve eljut majd Erdélybe, a Felvidékre és Lengyelországba is. Ennek az autóbuszos kiállításnak a megnyitása a január 20-ai ünnepi szentmiséhez kapcsolódóan lesz a Szent István Bazilikában.

Bízunk abban, hogy az ünnepi év, illetve annak megnyitása sokak figyelmét ráirányítja majd erre a magyar alapítású, középkori eredetű, de mára az egész világon elterjedt szerzetesrendre.

Mindenkit szeretettel várunk!

Pálos testvérek

Palosan0 Palosan2 Palosan1

jún
1
hét
Trianoni emléktúra – 100 év, 100 motor
jún 1 – jún 7 egész nap

Trianoni emléktúra-zarándoklat június 1-7.

 A korábban meghirdetett trianoni emléktúra-zarándoklatra lehet jelentkezni, az alábbiak figyelembevételével.

 1. Kisebb csoportokba szerveződve utazzunk. Keressük meg azokat, akikkel szívesen motorozunk együtt. Az egyes csoportok a kijelölt szálláshelyekre saját időbeosztásuk szerint érkeznek. Az út egész folyamán a csoportok külön-külön haladnak a következő cél felé. Közös program a reggeli lesz a szálláshelyeken és a szentmisék. Ezt követően minden csoport (vagy egyén) a saját időbeosztása szerint indul.
 2. A szálláshelyeket mindenki maga foglalja le a Missziotours Utazási Irodán keresztül.

A jelentkezés módját tőlem lehet megtudni: palosbotond@gmail.com

 1. Az utolsó szálláshelyen két éjszakát leszünk.Június 4-i programról időben fogok tájékoztatást küldeni.Ezen a napon együtt leszünk mindannyian.
 2. Kérem, hogy motoros ismerőseiteknek jelezzétek az út lehetőségét! Külön köszönöm, ha a határon túl lévő magyar barátainkat is tájékoztatjátok az eseményről. Jó lenne, ha a tervezett 100 motoros nem csak az anyaországból tevődne össze.
 3. Szeretném utunk zarándokjellegét hangsúlyozni. Nem politikai rendezvényről van szó, habár ezt nem lehet kikerülni, hiszen a program összeállításában is segítséget fogunk kapni. Azért van mindennap szentmise, hogy ezzel a lelkülettel emlékezzünk a számunkra 100 évvel ezelőtt történt nemzeti tragédiánkra. (Természetesen a szentmiséke való részvétel nem kötelező senki számára!) Az emlékezés a nemzeti összefogás céljait kell, hogy szolgálja!
 4. A szálláshelyeket csak egységesen lehet lefoglalni. Tehát valaki vagy végigjön ezen az úton vagy egyénileg intézi magának!Nem tudjuk megvalósítani, hogy mindenki tetszése szerint válogasson a szálláshelyekből. Ha valaki másképpen szeretne az eseményen részt venni, repülővel, vagy vonattal, stb. kérem, hogy maga intézze.

Ezzel nem gondolom, hogy bárki is megcsorbítva lenne, hiszen június 4-i programról értesülni fog és azon bárki részt vehet, sőt, az a jó, ha minél többen együtt leszünk!

Várjuk a jelentkezéseket!

Bátor Botond pálos testvér

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!