Naptár

 

márc
14
szo
Czestochowai zarándoklat megbeszélése (helyszín!!) @ Belvárosi Plébánia
márc 14 @ 16:00 – 17:00

Kedves Testvérek!

A lengyelországi zarándoklat megbeszélése március 14-én, szombaton 16 órakor lesz, kivételesen a Belvárosi Plébánián, Egyetem tér 5. Kérem, hogy legyetek pontosak, mert csak egy óránk van a terem használatára. A zarándoklatra kérem, hogy legkésőbb február 29-ig legyetek szívesek jelentkezni!
A Sziklakolostorban átalakítások zajlanak, bizonytalan, hogy hol tudnánk ennyien összejönni.
Sajnos a pálosszentkúti zarándoklatunkat át kellett tenni július 25-ről július 11-re. A részletekről majd még tájékoztatunk titeket!
Isten áldjon benneteket!
Botond testvér
ápr
4
szo
ELMARAD – Czestochowa – évnyitó zarándoklat @ Czestochowa
ápr 4 – ápr 6 egész nap

A következő csensztochowai zarándoklatunk ideje április 4-5-6. (Virágvasárnap).

Kedves Motoros Testvérek!

Először is mindenkinek áldott újesztendőt kívánok! Legyen benne bőséges béke és öröm! Isten segítsen ebben mindnyájatokat!

S egyúttal köszönöm az elmúlt esztendőben megtapasztalt odafigyelést, türelmet, elfogadást! Hogy minden nehézség ellenére képesek voltatok türelemmel elviselni a szervezésből, késedelemből származó kellemetlenségeket. Köszönöm azt is, hogy nem az anyagiak, a „kinek milyenje van, miért van, hogyan van” értéktelensége alapján viszonyultatok egymáshoz, hogy a nagyzolás, a másik lenézése távol állt tőletek! Remélem, hogy Isten kegyelme segíteni fog benneteket ezen az úton, hogy oda tudjunk egymásra figyelni, hogy képesek legyünk felfogni, hogy nincsenek problémák csak lehetőségek. Az életünk csupa lehetőség! Hiszem, hogy mindenki képes lesz arra, hogy a megbocsátás útján haladjon és talán az elkövetkezendő évben ez a három szó fog bennünket jellemezni: „kérem, köszönöm, bocsánat!” (Ferenc pápa). Szép lenne, ha így tudnánk útnak indulni! S kérlek benneteket, csak az tartson velünk, aki ezt meg is szeretné valósítani! Boldog Özséb atyánk halálának 750. évfordulóján szép lenne, ha összegyűjtenénk a szétszórtan élő lángokat.

 

Ennek a megélésére ismét az első alkalom a częstochowai motoros zarándoklat lesz, április 4-6. között. Amelyre ettől a levéltől kezdve már lehet nálam jelentkezni: palosbotond@gmail.com illetve sms-ben a +36208233860-as és +40742599559-es telefonszámokon. Kérem, hogy ne telefonhívással jelentkezzetek, mert azt nem tudom feljegyezni, ha véletlenül nem tartózkodok otthon, íróasztal mellett! A jelentkezésnél becenevet és teljes nevet is kérek, függetlenül attól, hogy ismerjük-e egymást vagy kevésbé ismerjük. Ha több ember nevében jelentkezel, akkor azok nevét is kérem! Ha ezeket figyelembe veszitek, akkor nagyon sokat segítetek a szervezésnél, szobák elosztásánál, a kulcsok átadásánál!

Jelentkezési határidő: 2020. február 28.

Félreértés elkerülése végett, Zsaby családi okok miatt nem tudja most vállalni a szervezés munkáját.

A jelentkezőket csoportokra fogom osztani, fizetésre a csoportvezetőkkel egyeztetve kerül majd sor. Ők fogják mindvégig a saját csoportjukat figyelemmel kísérni, a kulcsokat kiosztani, stb. Ha bármilyen kérdés felmerül, írhattok nyugodtan!

Częstochowában az árak nem változtak a tavalyihoz képest. Egészen biztos, hogy a vacsora és a reggeli sem változik. Évente egyszer ezt az élményt, szokást nem szabad kihagyni! J Persze nem győzöm hangsúlyozni, hogy zarándoklaton leszünk! (Idézet a tavalyi levélből. J )

Ebben az évben nem lesz autóbusz, ami kísér bennünket, de lesz két mikrobusz, ami már tele van. Természetesen, aki eleve autóval tervezi az utat és vállal másokat szállítani, azokat kérem, hogy jelezzék felém és így tudok tájékoztatást adni azok számára, akik szintén autóval szeretnének jönni, de nincs rá lehetőségük, útitársként azonban lenne.

Częstochowában egy éjszaka, vacsorával és reggelivel a következő:

 

Kétágyas szoba 95 złoty/fő/1 éjszaka

Háromágyas szoba 90 złoty/fő/1 éjszaka

Négyágyas szoba 85 złoty/fő/1 éjszaka

Nagyon szépen kérem, hogy a kétágyas szobákat elsősorban a párok vegyék igénybe (értsétek jól!)! Vagyis azok a férfiak és nők, akik egyedülállóan jönnek, inkább a három és négyágyas szobákra jelentkezzenek.

Ebben az évben Szent II. János Pál pápára is emlékezünk, hiszen 1920-ban született. Éppen ezért Wadowicében megtekintjük a Szent II. János Pál pápa múzeumotA múzeum megtekintését mindenkinek nagyon ajánlom! (Véleményem szerint rendkívül érdekes!) Április 5-én a szállás Kalwaria Zebrzydowskán lesz (nem messze Wadowicétől), ami szintén híres búcsújáróhely, Krakkó közelében és maga a szent pápa még krakkói érsek korában gyakran látogatott, hiszen gyermekkora óta kedves hely volt számára.

Vasárnap este Kalwaria Zebrzydowskán lesz a szállás, este fél 8 órakor a vacsora, másnap reggel 7 órakor a reggeli.  A wadowicei múzeumot vasárnap délután és hétfőn délelőtt nézzük meg, csoportokra osztva.

Az itteni szálláson is a szobák fürdőszobával vannak ellátva, viszont az árak egységesek, vagyis egy kétágyas szoba is annyiba kerül, mint egy ötágyas (ebből valószínű nem kell igénybe venni egyet sem, de ha mégis). A különbség abból adódik a két ár között, hogy a régebbi szálláshelyen lévő szobák olcsóbbak, mint az újak. Voltam ezen a helyen egy buszos csoporttal, nagyon szép hely. Én a régi szobákban aludtam, számomra teljesen elfogadható.

Az árak vacsorával és reggelivel személyenként a következők.

80 złoty és 100 złoty

 

A régifajta szobákból (80 złoty) kevesebb van.

 

A jelentkezésnél a következőket kérem feltüntetni a nevek mellett.

 1. Milyen szobát kér Częstochowában.
 2. Kalwaria Zebrzydowskán is kér-e szállást és milyen szobában.
 3. Szeretné-e látni Wadowicében Szent II. János Pál pápa múzeumot.Erre lehetőség vasárnap délután vagy hétfőn délelőtt lesz, beosztás szerint.

Akik már pénteken szeretnének Częstochowába érkezni, kérem, hogy maguk intézzék a szállást!

Előzetes megbeszélésről majd későbbi emailben értesítelek benneteket.

Várom a jelentkezéseket!

Isten áldjon benneteket!

Botond testvér

máj
15
pén
XIV. motoros búcsú @ Ecséd
máj 15 – máj 16 egész nap

Ecséden, Szentkút-völgyén a motoros búcsú május 15-16-án lesz. A Boldogasszony kápolna mellett felállított tábori oltárnál a szentmise május 16-án, 15 óra 30-kor lesz. Érdeklődni lehet: szentkutvolgye@gmail.com, www.szentkutvolgye.hu

Botond testvér

jún
1
hét
Trianoni emléktúra – 100 év, 100 motor
jún 1 – jún 7 egész nap

Trianoni emléktúra-zarándoklat június 1-7.

 A korábban meghirdetett trianoni emléktúra-zarándoklatra lehet jelentkezni, az alábbiak figyelembevételével.

 1. Kisebb csoportokba szerveződve utazzunk. Keressük meg azokat, akikkel szívesen motorozunk együtt. Az egyes csoportok a kijelölt szálláshelyekre saját időbeosztásuk szerint érkeznek. Az út egész folyamán a csoportok külön-külön haladnak a következő cél felé. Közös program a reggeli lesz a szálláshelyeken és a szentmisék. Ezt követően minden csoport (vagy egyén) a saját időbeosztása szerint indul.
 2. A szálláshelyeket mindenki maga foglalja le a Missziotours Utazási Irodán keresztül.

A jelentkezés módját tőlem lehet megtudni: palosbotond@gmail.com

 1. Az utolsó szálláshelyen két éjszakát leszünk.Június 4-i programról időben fogok tájékoztatást küldeni.Ezen a napon együtt leszünk mindannyian.
 2. Kérem, hogy motoros ismerőseiteknek jelezzétek az út lehetőségét! Külön köszönöm, ha a határon túl lévő magyar barátainkat is tájékoztatjátok az eseményről. Jó lenne, ha a tervezett 100 motoros nem csak az anyaországból tevődne össze.
 3. Szeretném utunk zarándokjellegét hangsúlyozni. Nem politikai rendezvényről van szó, habár ezt nem lehet kikerülni, hiszen a program összeállításában is segítséget fogunk kapni. Azért van mindennap szentmise, hogy ezzel a lelkülettel emlékezzünk a számunkra 100 évvel ezelőtt történt nemzeti tragédiánkra. (Természetesen a szentmiséke való részvétel nem kötelező senki számára!) Az emlékezés a nemzeti összefogás céljait kell, hogy szolgálja!
 4. A szálláshelyeket csak egységesen lehet lefoglalni. Tehát valaki vagy végigjön ezen az úton vagy egyénileg intézi magának!Nem tudjuk megvalósítani, hogy mindenki tetszése szerint válogasson a szálláshelyekből. Ha valaki másképpen szeretne az eseményen részt venni, repülővel, vagy vonattal, stb. kérem, hogy maga intézze.

Ezzel nem gondolom, hogy bárki is megcsorbítva lenne, hiszen június 4-i programról értesülni fog és azon bárki részt vehet, sőt, az a jó, ha minél többen együtt leszünk!

Várjuk a jelentkezéseket!

Bátor Botond pálos testvér

jún
26
pén
VIII. Máriagyűdi motoros búcsú @ Máriagyűd
jún 26 – jún 28 egész nap

Kedves Máriagyűdre készülő motoros zarándok társak!

Erre az évre ezt a programot terveztük.

Jelentkezéseket ERRE a linkre kattintva jelenthetitek be.

 június 26. péntek.

16.00: érkezés, szállásfoglalás,

19.00: Szentmise, vacsora, utána lelki program, borozgatás-beszélgetés.

 1. június 27. szombat.

07.30: indulás Mohácsra. Rövid pihenő, imádság a Fogadalmi Templomban.

08.00: Kompkikötő. Onnan a 8.30-órás járattal Újmohácsra, onnan. Hercegszántóra, Vodica Máriakert Kegyhelyre. Érkezés kb. 9.30-kor.

Séta- a forráshoz, Rózsafüzér a Mária szobornál újabb Rózsafüzér tized, fényképezés.

10.30: indulás Vaskútra a Szentháromság címzésű Plébánia templomhoz. Érkezés kb.: 11.00- órakor.

Fogadnak bennünket, Jaber Viktor által megszervezett program szerint.

Itt Szűcs Tibor plébános úr vezetésével megtekintjük a hatalmas és gyönyörű vaskúti Szentháromság templomot, közösen elmondunk egy litániát, az „Úr Angyala” imádsággal köszöntjük a Szűzanyát.    -

A mellette levő (vaskúti) plébánián fogyasztjuk a nekünk készített hallevet-túros rétest-kávét-stb.(Ára: 2 000 Ft/fő)

WC, mosdó, pihésre alkalmas udvar, hittanterem rendelkezésre áll.

14.00: indulás Bajára, ahol rövid látogatást teszünk a város régi főterén, (Szentháromság tér), a Katolikus plébánián,  (kb.:10 km),

További 23 km után érkezünk Bátaszékre, a felújított Nagyboldogasszony templomhoz, ahol Kürtösi Krisztián plébános úr vesz gondjaiba bennünket.

Bátaszékről átmegyünk Bátára is, ahol ismét Kürtösi Krisztián plébános úr, illetve Sümegi József diakónus úr, a kegyhely-őre segédletével ismerkedhetünk a kegyhely történetével.

Mondjuk el a Szent Vér tiszteletére litániánkat.

Máriagyűdre 18-órára érkezünk vissza, (esetleg ha futja az időnkből egy legendásan finom HARKÁNYI FAGYI elfogyasztása után).

19.00: Szentmise Máriagyűdön,

20.00: vacsora, utána gyertyás Keresztút járás

 1. június 28. vasárnap.

08.00: reggeli, szabadidő, gyónási lehetőség

10.00: ünnepi szentmise, majd a hagyományos Rózsafüzér körmenet.

12.00: ebéd, hazautazás.

A Teljes út összesen kb. 230 km + Mohácson a kompátkelés.

Szeretettel várunk Mindenkit!

júl
2
csü
XIII. Máriapócsi motoros búcsú @ Máriapócs
júl 2 – júl 4 egész nap

XIII. Máriapócson a motoros búcsú július 2-4-én lesz.

Részletek később.

júl
8
sze
Motoros találkozó @ Hargitafürdő
júl 8 – júl 12 egész nap

A híres szentegyházi motoros találkozó mostantól Hargitafürdőn lesz: július 8-12. között. Érdeklődni lehet Tófalvi Ernőnél (+40744290518) vagy Tófalvi Ildikónál (+40745639784).

A részletes program később.

júl
11
szo
XIII. pálosszentkúti motoros zarándoklat (módosult az időpontja) @ Pálosszentkút
júl 11 egész nap

A pálosszentkúti motoros zarándoklat július 11-én lesz.

Részletek később.

aug
22
szo
Szentkúti motoros zarándoklat @ Mátraverebély
aug 22 – aug 23 egész nap

Mátraverebély-Szentkúton a motoros zarándoklat augusztus 22-23-án lesz.

Részletek később

jún
25
pén
IX. Máriagyűdi Motoros Zarándoklat @ Máriagyűd
jún 25 – jún 27 egész nap
Gyülekezés, szállásfoglalás:  2021.06.25, péntek délután Máriagyűdön.
Indulás                                      2021.06.26. szombat reggeli után, 8-órakor
Napi program  állomáshelyei: Máriagyűd -
                                                      Grábócz -
                                                      Szekszárd -
                                                      Bonyhád -
                                                             Ebéd : Mánfa közelében Kőlyuk fogadó -
                                                       Magyarszék (Sarutlan Kármelita Nővérek Kolostora) -
                                                             Sarlós Boldogasszony Templom -
                                                      Pécs (Pálos Kolostor) -
                                                      Máriagyűd -
                                                             Szentmise -
                                                             Vacsora -
                                                             gyertyás Keresztútjárás.
                                                  2021.06.27. vasárnap
                                                            reggeli,
                                                            gyónási lehetőség,
                                                            szabadidő,
                                                            Ünnepi szentmise,
                                                            Rózsafüzér körmenet a “Fájdalmas Szűzanya” szoborhoz,                                                                      ebéd.
Részletes program egyéb tudnivalók:
Mindenkit szeretettel várunk: Gábor-Panni

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!