Naptár

 

aug
25
vas
Motoros búcsú @ Mátraverebély-Szentkút
aug 25 egész nap

Részletek később.

Korábbi alkalomról készült képek:

okt
6
vas
Szezonzáró hálaadás a Tolvajos tetőn @ Tolvajos tető
okt 6 egész nap

2019. október 6-án lesz a motorosok szezonzáró közös imádsága. 11 órakor szentmise Hargitafürdőn a Szent István templomban, 12.30-kor pedig a Tolvajos tetőn (Hármaskeresztnél) hálaadó imádságot végzünk az elmúlt motoros szezonért, majd megáldjuk a motorosokat és járműveiket.

Motorok megáldása

Mindenkit szerettel várunk!

A Bonum TV-n további részletek láthatók ITT

nov
30
szo
Évadzáró szentmise @ Sziklatemplom
nov 30 @ 17:00 – 19:00

2019. november 30-án, szombaton 17 órakor lesz a Sziklatemplomban az évadzáró motoros szentmise, melyre Barnabás atya és Antal atya nevében is  mindenkit szeretettel  hívok és várok!

dec
31
ked
Motoros Szilveszter Hargitafürdőn
dec 31 egész nap

Szilveszterre ebben az évben szeretettel várunk benneteket Hargitafürdőre. Jelentkezni nálam lehet. A Szent István Zarándokházban lesz a szállás, 45 lej/fő/éjszaka. A szálláshely minősége, a szobák elrendezése mindenki számára ismert.

Mostantól a zarándokház a mi fenntartásunk alatt áll!

Botond testvér

jan
11
szo
Disznóvágás @ Máriapócs
jan 11 egész nap

Érdeklődni: Zsabynál (zszsaby@gmail.com) és/vagy Nádró Janinál (+36309387214
) lehet

jan
20
hét
BOLDOG ÖZSÉB ÉV 2020 – nyitó szentmise @ Budapest
jan 20 @ 10:30 – 11:30

2020-ban ünnepeljük a rendünket megszervező Boldog Özséb halálának a 750 éves évfordulóját, melyhez kapcsolódóan szeretnénk az egész évet Boldog Özséb emlékének szentelni. A Boldog Özséb Év magyarországi fővédnöke Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek.

A Boldog Özséb Évet Magyarországon megnyitó ünnepi szentmise 2020. január 20-án, hétfőn, esztergomi Boldog Özséb ünnepén, 10 óra 30 perckor lesz a budapesti Szent István Bazilikában. Az ünnepi szentmisét Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek úr mutatja be.

A Boldog Özséb Év keretében egy pálos kiállítóbuszt is szeretnénk útjára indítani, mely 2020-ban bejárja az országot, illetve eljut majd Erdélybe, a Felvidékre és Lengyelországba is. Ennek az autóbuszos kiállításnak a megnyitása a január 20-ai ünnepi szentmiséhez kapcsolódóan lesz a Szent István Bazilikában.

Bízunk abban, hogy az ünnepi év, illetve annak megnyitása sokak figyelmét ráirányítja majd erre a magyar alapítású, középkori eredetű, de mára az egész világon elterjedt szerzetesrendre.

Mindenkit szeretettel várunk!

Pálos testvérek

Palosan0 Palosan2 Palosan1

feb
21
pén
“Motoros” síverseny @ Hargitafürdő
feb 21 – feb 22 egész nap

A síverseny február 21-én, pénteken este lesz Hargitafürdőn. Érdemes legkésőbb péntek kora délután megérkezni.

A szállás tekintetében lehet érdeklődni Tófalvi Ildikónál: +40745639784, Magyari Évánál: +40745242229, Simó Katinál: +40741039756.

Természetesen a Szent István Zarándokházban is meg lehet szállni (ez amúgy nyilván nekünk is segítség), tehát nálam is lehet jelentkezni.

Botond testvér

márc
14
szo
Czestochowai zarándoklat megbeszélése (helyszín!!) @ Belvárosi Plébánia
márc 14 @ 16:00 – 17:00

Kedves Testvérek!

A lengyelországi zarándoklat megbeszélése március 14-én, szombaton 16 órakor lesz, kivételesen a Belvárosi Plébánián, Egyetem tér 5. Kérem, hogy legyetek pontosak, mert csak egy óránk van a terem használatára. A zarándoklatra kérem, hogy legkésőbb február 29-ig legyetek szívesek jelentkezni!
A Sziklakolostorban átalakítások zajlanak, bizonytalan, hogy hol tudnánk ennyien összejönni.
Sajnos a pálosszentkúti zarándoklatunkat át kellett tenni július 25-ről július 11-re. A részletekről majd még tájékoztatunk titeket!
Isten áldjon benneteket!
Botond testvér
ápr
4
szo
ELMARAD – Czestochowa – évnyitó zarándoklat @ Czestochowa
ápr 4 – ápr 6 egész nap

A következő csensztochowai zarándoklatunk ideje április 4-5-6. (Virágvasárnap).

Kedves Motoros Testvérek!

Először is mindenkinek áldott újesztendőt kívánok! Legyen benne bőséges béke és öröm! Isten segítsen ebben mindnyájatokat!

S egyúttal köszönöm az elmúlt esztendőben megtapasztalt odafigyelést, türelmet, elfogadást! Hogy minden nehézség ellenére képesek voltatok türelemmel elviselni a szervezésből, késedelemből származó kellemetlenségeket. Köszönöm azt is, hogy nem az anyagiak, a „kinek milyenje van, miért van, hogyan van” értéktelensége alapján viszonyultatok egymáshoz, hogy a nagyzolás, a másik lenézése távol állt tőletek! Remélem, hogy Isten kegyelme segíteni fog benneteket ezen az úton, hogy oda tudjunk egymásra figyelni, hogy képesek legyünk felfogni, hogy nincsenek problémák csak lehetőségek. Az életünk csupa lehetőség! Hiszem, hogy mindenki képes lesz arra, hogy a megbocsátás útján haladjon és talán az elkövetkezendő évben ez a három szó fog bennünket jellemezni: „kérem, köszönöm, bocsánat!” (Ferenc pápa). Szép lenne, ha így tudnánk útnak indulni! S kérlek benneteket, csak az tartson velünk, aki ezt meg is szeretné valósítani! Boldog Özséb atyánk halálának 750. évfordulóján szép lenne, ha összegyűjtenénk a szétszórtan élő lángokat.

 

Ennek a megélésére ismét az első alkalom a częstochowai motoros zarándoklat lesz, április 4-6. között. Amelyre ettől a levéltől kezdve már lehet nálam jelentkezni: palosbotond@gmail.com illetve sms-ben a +36208233860-as és +40742599559-es telefonszámokon. Kérem, hogy ne telefonhívással jelentkezzetek, mert azt nem tudom feljegyezni, ha véletlenül nem tartózkodok otthon, íróasztal mellett! A jelentkezésnél becenevet és teljes nevet is kérek, függetlenül attól, hogy ismerjük-e egymást vagy kevésbé ismerjük. Ha több ember nevében jelentkezel, akkor azok nevét is kérem! Ha ezeket figyelembe veszitek, akkor nagyon sokat segítetek a szervezésnél, szobák elosztásánál, a kulcsok átadásánál!

Jelentkezési határidő: 2020. február 28.

Félreértés elkerülése végett, Zsaby családi okok miatt nem tudja most vállalni a szervezés munkáját.

A jelentkezőket csoportokra fogom osztani, fizetésre a csoportvezetőkkel egyeztetve kerül majd sor. Ők fogják mindvégig a saját csoportjukat figyelemmel kísérni, a kulcsokat kiosztani, stb. Ha bármilyen kérdés felmerül, írhattok nyugodtan!

Częstochowában az árak nem változtak a tavalyihoz képest. Egészen biztos, hogy a vacsora és a reggeli sem változik. Évente egyszer ezt az élményt, szokást nem szabad kihagyni! J Persze nem győzöm hangsúlyozni, hogy zarándoklaton leszünk! (Idézet a tavalyi levélből. J )

Ebben az évben nem lesz autóbusz, ami kísér bennünket, de lesz két mikrobusz, ami már tele van. Természetesen, aki eleve autóval tervezi az utat és vállal másokat szállítani, azokat kérem, hogy jelezzék felém és így tudok tájékoztatást adni azok számára, akik szintén autóval szeretnének jönni, de nincs rá lehetőségük, útitársként azonban lenne.

Częstochowában egy éjszaka, vacsorával és reggelivel a következő:

 

Kétágyas szoba 95 złoty/fő/1 éjszaka

Háromágyas szoba 90 złoty/fő/1 éjszaka

Négyágyas szoba 85 złoty/fő/1 éjszaka

Nagyon szépen kérem, hogy a kétágyas szobákat elsősorban a párok vegyék igénybe (értsétek jól!)! Vagyis azok a férfiak és nők, akik egyedülállóan jönnek, inkább a három és négyágyas szobákra jelentkezzenek.

Ebben az évben Szent II. János Pál pápára is emlékezünk, hiszen 1920-ban született. Éppen ezért Wadowicében megtekintjük a Szent II. János Pál pápa múzeumotA múzeum megtekintését mindenkinek nagyon ajánlom! (Véleményem szerint rendkívül érdekes!) Április 5-én a szállás Kalwaria Zebrzydowskán lesz (nem messze Wadowicétől), ami szintén híres búcsújáróhely, Krakkó közelében és maga a szent pápa még krakkói érsek korában gyakran látogatott, hiszen gyermekkora óta kedves hely volt számára.

Vasárnap este Kalwaria Zebrzydowskán lesz a szállás, este fél 8 órakor a vacsora, másnap reggel 7 órakor a reggeli.  A wadowicei múzeumot vasárnap délután és hétfőn délelőtt nézzük meg, csoportokra osztva.

Az itteni szálláson is a szobák fürdőszobával vannak ellátva, viszont az árak egységesek, vagyis egy kétágyas szoba is annyiba kerül, mint egy ötágyas (ebből valószínű nem kell igénybe venni egyet sem, de ha mégis). A különbség abból adódik a két ár között, hogy a régebbi szálláshelyen lévő szobák olcsóbbak, mint az újak. Voltam ezen a helyen egy buszos csoporttal, nagyon szép hely. Én a régi szobákban aludtam, számomra teljesen elfogadható.

Az árak vacsorával és reggelivel személyenként a következők.

80 złoty és 100 złoty

 

A régifajta szobákból (80 złoty) kevesebb van.

 

A jelentkezésnél a következőket kérem feltüntetni a nevek mellett.

 1. Milyen szobát kér Częstochowában.
 2. Kalwaria Zebrzydowskán is kér-e szállást és milyen szobában.
 3. Szeretné-e látni Wadowicében Szent II. János Pál pápa múzeumot.Erre lehetőség vasárnap délután vagy hétfőn délelőtt lesz, beosztás szerint.

Akik már pénteken szeretnének Częstochowába érkezni, kérem, hogy maguk intézzék a szállást!

Előzetes megbeszélésről majd későbbi emailben értesítelek benneteket.

Várom a jelentkezéseket!

Isten áldjon benneteket!

Botond testvér

máj
15
pén
XIV. motoros búcsú @ Ecséd
máj 15 – máj 16 egész nap

Ecséden, Szentkút-völgyén a motoros búcsú május 15-16-án lesz. A Boldogasszony kápolna mellett felállított tábori oltárnál a szentmise május 16-án, 15 óra 30-kor lesz. Érdeklődni lehet: szentkutvolgye@gmail.com, www.szentkutvolgye.hu

Botond testvér

2 hozzászólás a(z) “Naptár” bejegyzéshez

 1. zsabyzsaby

  Kedves Érdeklődők!
  Éveken át, a 48-asz Szabadságharc és Forradalom ünnepét, március 15 táján ünnepeltük, de sosem 15-én.
  15-én mindenki a szokásainak megfelelően ünnepelt, családjával, barátaival. Idén is így tervezzük, hogy március 16-, vagy 17-én gurulunk egy csendesebb emlékhelyre letenni az emlékezés koszorúját.
  Már csak az időjárásnak kell összeszednie magát…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!