Naptár

 

jún
8
pén
Celldömölki motoros zarándoklat
jún 8 @ 02:00 – jún 10 @ 02:00

Tervezett program:
8-án este szállásfoglalás a távolabbról jövőknek is, közös vacsora, beszélgetés.
9-én megvárjuk azokat, akik közelebbről jönnek, illetve, akik nem tudtak péntekre megérkezni. Vezetéssel gyalogtúra a közeli örményesi pálos kolostor emlékhelyéhez, amit egy éve adtak át.
Bővebben:http://palosepiteszet.blog.hu/2017/10/07/egy_eroditett_kolostor_ormenyes
Majd gurulunk egy kb. 100km-es kört a szép zalai tájon a kisbalaton érintésével. Visszatérve a szállástól 4 km-re van a kehidai termálfürdő, érdemes meglátogatni.
Vacsora a Pálos háztól 300 méterre lévő Farm Inn fogadóban a háziak ajánlásával.
10-én házias reggeli után indulás (9:00) Celldömölkre(63km), 11 órakor kezdődik a szentmise. Utána megtekinthetjük a Nagyboldogasszony templom kincstárát, majd búcsúzás és hazatérés.

Jelentkezés az alábbiemail címen lehetséges:
Havasi János
alpesikft@gmail.com

jún
22
pén
VI. Máriagyűdi Motoros Zarándoklat
jún 22 – jún 24 egész nap

Részletek, valamint az eseményre való jelentkezés egyénileg, EZEN a linken keresztül végezhető.

júl
6
pén
Pálosszentkúti keresztény motoros zarándoklat
júl 6 – júl 7 egész nap

A program, nagy vonalakban.
Érkezés már 07. 06-án, délutántól lehetséges, szállás saját sátrakban, tisztálkodási lehetőség adott.
Este zsolozsma, szentmise.
Szombat reggel zsolozsma, szentmise a lúrdi barlangnál, majd a szokásos motoros felvonulás Kiskunfélegyházára, ahol a motorosok megádása történik.
Idén a Pálos foci kúpát ez alkalommal rendezzük meg, H. Szabó józsef emlékére. Kérjük a nevezni kívánókat jelezzék előre a nevezési szándékukat a zszsaby@gmail.com címen. 4+1 fős csapatokat várunk 2×15 perces mérkőzésekre. Vegyes , ill. női csapatok is jelentkezhetnek. Tartalék lehetséges. Az alsós gyerekekenek külön lesz nevezési lehetőségük.
Vasárnap reggel zsolozsmával és szentmisével zárul a zarándoklat.
A részletes programot később ismertetjük.

nov
4
vas
Évadzáró szentmise @ Sziklatemplom
nov 4 @ 17:00 – 18:00

A motorosok hagyományos
évadzáró szentmiséje
a gellérthegyi Sziklatemplomban lesz, amelyet
Balla Barnabás és Bátor Botond pálos atyák
mutatnak be.

jan
20
vas
Hargitafürdői Pálos kolostor alapításának évfordulója
jan 20 egész nap

Kedves Testvérek!

2014. január 26-án volt a hargitafürdői kolostor ünnepélyes alapítása. Az ünnepi szentmisét tartotta és az új pálos életet megáldotta Jakubinyi György érsek úr a gyulafehérvári Főegyházmegye főpásztora.

(Az alábbi képek a Rendház avatásán, 2014-ben készültek.)

Nekem felejthetetlen élmény volt, amikor közületek, kedves motoros barátaink, többen itt voltatok. Nem csak a jelenlétetek volt fontos számomra, hanem nagyon sokat jelentett, hogy számíthattam segítségetekre (emlékezzetek csak az éjszakai csomagcipelésekre, stb.). Tudom, hogy nagyon sűrű a program, január 26-án lesz a disznóvágás Pálosszentkúton, de ha mégis valaki el tud jönni, nagyon-nagy szeretettel várjuk, hogy együtt ünnepeljünk.

Erre az öt évvel ezelőtti alkalomra emlékezünk 2019. január 20-án, vasárnap a fél 10 órakor kezdődő szentmise keretében, Boldog Özséb atya ünnepén. A szentmisét celebrálja és a szentbeszédet tartja Tamás József püspök atya, pálos konfráter. Az ünnepi szentmisét az erdélyi Mária Rádió élőben közvetíti. Ha nem is tudtok eljönni, akkor legalább a rádión keresztül bekapcsolódhattok. (Amúgy folyamatban van, hogy esetleg a magyarországi Mária Rádió is átveszi, de ez még nem biztos.)

Isten áldjon benneteket!

Botond testvér

jan
25
pén
A disznó vágása… @ Pálosszentkút
jan 25 – jan 26 egész nap

… hagyomány-folytató és csapatépítő jelleggel.

Izelítőül a 2018-s “alkalom” képeiből (köszönet IgiJaninak)

Részletek később!

feb
22
pén
Pálos síverseny Hargitafürdőn
feb 22 egész nap

Kedves Barátaink!

Ilyen még nem volt: Pálos síverseny lesz Hargitafürdőn!

17.30 órakor szentmise, majd 19 órakor kezdődik a verseny a sípályánál.

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk!

márc
20
sze
Zarándoklat előtti megbeszélés @ Sziklatemplom
márc 20 @ 17:00 – 19:00

A virágvasárnapi zarándoklat előtti megbeszélés Budapesten a Sziklatemplomban lesz, március 20-án, szerdán a 17 órakor kezdődő szentmise után.

ápr
13
szo
Évadnyitó zarándoklat @ Czestochowa, Lengyelország
ápr 13 – ápr 15 egész nap
(korábbi zarándoklatokról képek a tájékoztató alján)

Kedves Motoros Testvérek!

Ebben az évben április 14-én, Virágvasárnap lesz a motoros zarándoklat Częstochowában.

Április 13-án, szombaton bizonyosan lesznek most is olyanok, akik nem a Shell kútnál (M3-as kivezető szakasza) csatlakoznak, hanem Ipolyságon, a határnál. Ahogy az már hagyománnyá vált, az erdélyiek is ott lesznek. Ha összejön annyi motor, motoros, akkor vagy a Barnabás atya vagy az én vezetésemmel elindul az ottani csapat.

Budapesten fél 7-től van a gyülekező és 7 órakor tervezzük az indulást. Így Ipolyságra negyed 9-kor érkezünk.

Az ipolysági csapat gyülekezése háromnegyed 8 és 8 óra között lesz és megfelelő létszám eseten 8 órakor van az indulás. Aki esetleg késik Ipolyságon még a Budapestről érkező csapathoz csatlakozhat.

Elküldöm telefonszámainkat, ha esetleg valakinek még nem lenne meg: Barnabás atyáé: +36208233838, az enyém: +36208233860.

Szombaton este: Vacsora és szentmise. Ezek pontos időpontját később közöljük.

Az esti Apel 21 órakor kezdődik, amelyen a részvétel fakultatív, de érdemes elmenni rá. Aki már volt, az tudja, hogy milyen lelki élményt jelent.

Vasárnap: reggelimajd a motorokkal felállunk a búcsútéren, a tábori oltár előtt, szokás szerint. Délelőtt a kegyhely bemutatása lesz 9 óra 30 perctől. Ezt követően pedig 12 órakor lesz az ünnepi szentmise.

A szentmisét követően mindenki maga rendezi az ebédet, majd a motorokra felpakolva indulunk Jawiszowicébe (Bielsko-Biała és Auschwitz között) 15 órakor. Az 1692-ben épült csodaszép fatemplomot, a plébánia honlapját itt nézheted meg: http://www.jawiszowice.katolik.bielsko.pl/

A szállás Auschwitzban lesz, egyházi zarándokszállás, lelkigyakorlatos ház.

Hétfőn, 15-én: Szentmise reggel, amelyen a részvétel fakultatív, de örülünk, ha minél többen eljöttök, hiszen zarándoklatról (is) szó van, utána reggeli. Indulás  Auschwitzból. Aki akarja, megnézheti a koncentrációs tábort, múzeumot. Aki már látta vagy nem szeretné megnézni, a reggeli után indulhat vissza. Onnét az út Budapestre legrosszabb esetben 6 óra.

Az eddigiektől eltérően ebben az évben autóbuszt is fogunk indítani azok számára, akik nem tudnak motorral eljönni Częstochowába, de szeretnének részt venni a motoros zarándoklaton. Autóbusszal utazóknak az útiköltség: 11 000 Ft/fő.

A zarándoklat előtti megbeszélés Budapesten a Sziklatemplomban lesz, március 20-án, szerdán a 17 órakor kezdődő szentmise után.

A motoros zarándoklatra, eddigi gyakorlat szerint, Zsabokorszky Zsoltnál (Zsabynál) lehet majd jelentkezni: zszsaby@gmail.com Ez vonatkozik azokra is, akik busszal fognak jönni.

A fizetésre a Sziklatemplomban lesz lehetőség úgy, hogy Zsaby jelezni fogja; mikor lesz ott a szentmisén. Előtte vagy utána lesz rá alkalom, illetve egyéni megegyezés szerint. Utolsó befizetés legkésőbb március 20-án, a megbeszélés napján lehetséges. Aki addig nem fizeti be a költségeket, úgy veszem, hogy nem tud részt venni a zarándoklaton. Ha valaki a kifizetés után mégsem tud eljönni, csak abban az esetben van lehetőségünk visszafizetni a költségeket, ha a szálláshelyen nem kérik el az előre lefoglalt helyért a szállásdíjat. Ha bármilyen kérdés felmerül, írjatok nekem nyugodtan!

Częstochowában egy éjszaka, vacsorával és reggelivel a következő:

Kétágyas szoba 95 złoty/fő/1 éjszaka

Háromágyas szoba 90 złoty/fő/1 éjszaka

Négyágyas szoba 85 złoty/fő/1 éjszaka

Négyágyas szoba mosdóval (WC, fürdő a folyosón) 70 złoty

Auschwitzban a szállás egyben lelkigyakorlatos ház is. Az árak lényegesen magasabbak, mint Częstochowában. A szállásdíjakat reggelivel együtt kell érteni (vacsora nincs benne).

Egyágyas szobák fürdőszobával: 125 zł/fő/ 1 éjszaka

Kétágyas szobák fürdőszobával: 125 zł/fő/ 1 éjszaka

Háromágyas szobák fürdőszobával: 120 zł/fő / 1 éjszaka

Öt- hat-  és nyolcágyas szobák fürdőszobával: 110 zł/fő / 1 éjszaka

A közös fürdőszobás szobák (1x 6 ágyas, 1x négyágyas, 1x kétágyas): 100 zł/fő/ 1 éjszaka

Aki 26 évesnél fiatalabb, annak csak 97 złotyt kell fizetni bármelyik kategóriában.

Van lehetőség meleg vacsorát kérni, 37 złotyért. Ezt is jelezni kell a jelentkezésnél, illetve ha valaki meg szeretné nézni a koncentrációs tábort Auschwitzban, akkor azt is jelezze!

Összefoglalva a jelentkezésnél a következőkre lesz szükség a szobafoglalás mellett:

 1. Teljes név (vezeték és keresztnév), illetve ha van, becenév.
 2. Busszal vagy motorral utazik.
 3. Oświęcimben (Auschwitz) kér vagy nem kér vacsorát.
 4. Oświęcimben (Auschwitz) szeretné vagy nem szeretné a koncentrációs tábort, múzeumot megnézni.

Ne feledkezzünk meg róla, hogy zarándokútra megyünk! Ehhez megfelelő lelkülettel vegyünk részt a közös motorozásunkon. Mindenki fogalmazza meg magának; miért szeretné felajánlani az utat? Virágvasárnap, nagyhét kezdete, Urunk Jézus Krisztus szenvedésére emlékezünk. Ennek megfelelően vegyünk részt majd a túrán, persze mindenki maga dönti el, mennyiben szeretné ezt megélni.

Mindenkinek áldott készületet kívánok!

Isten áldjon benneteket!

Botond testvér

Ízelítőül néhány kép az elmúlt évek hasonló zarándoklataiból:

máj
5
vas
Szabadtéri Pálos Szentmise @ Zalacsány-Örvényeshegy
máj 5 @ 15:00 – 18:00

A zalacsány-örvényeshegyi Pálos Kolostor emlékének szentelve 2019. május 5-én, vasárnap már 3. alkalommal, gyönyörű természeti környezetben, szabadtéri misét szervez a Pálos Vendégház és Zalacsány Község Önkormányzata, együttműködésben a Magyar Pálos Renddel és a Zalacsányi Római Katolikus Plébániával.

Részletes program:

 • 15:00 Régészeti előadás a Pálos Vendégház borozójában: Simmer Lívia – Havasi Bálint: A pálosok közössége – a közösség régészete. Zala megyei pálos monostorok közösségi régészeti kutatása
 • 16:00 Szabadtéri szentmise az örvényeshegyi szabadtéri színpadon  – Csóka János a Magyar Pálos Rend tartományfőnökének celebrálásában, közreműködik Maczkó Mária Prima Primissima, Emerton és Magyar Örökség díjas népdalénekes
 • 17:30 Közös imádság az örvényeshegyi kolostor romjainál

  Itt tudja jelezni, hogy számíthatunk e részvételére:

  https://www.facebook.com/events/218962779058573/

  Badacsonyi Tamás és Nikoletta
  PÁLOS VENDÉGHÁZ – Zalacsány

2 hozzászólás a(z) “Naptár” bejegyzéshez

 1. zsabyzsaby

  Kedves Érdeklődők!
  Éveken át, a 48-asz Szabadságharc és Forradalom ünnepét, március 15 táján ünnepeltük, de sosem 15-én.
  15-én mindenki a szokásainak megfelelően ünnepelt, családjával, barátaival. Idén is így tervezzük, hogy március 16-, vagy 17-én gurulunk egy csendesebb emlékhelyre letenni az emlékezés koszorúját.
  Már csak az időjárásnak kell összeszednie magát…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!