Naptár

 

márc
15
csü
Március 15-i emléktúra
márc 15 egész nap

Az 1848-as Szabadságharc hősei tiszteletére rendezzük minden évben első motoros túránkat egy 48-as emlékhely felkeresésével, hálánk jeleként annak megkoszorúzásával.

Részletek később, az időjárás függvényében.

ápr
7
szo
Motoros zarándoklat Częstochowába
ápr 7 – ápr 9 egész nap

Kedves Motoros Testvérek!   Ebben az évben, ahogy azt már egyszer jeleztem, április 8-án lesz a motoros zarándoklat Częstochowában. Mivel ez a választások napjával egybeesik, ezért úgy terveztük meg az utat, hogy 8-án, vasárnap ismét Krakkóban fogunk megszállni, hogy ott a konzulátuson le lehessen adni a szavazatunkat. Kérem, hogy ennek folyamatát mindenki maga intézze, nézzen utána. Amit megtudtunk, hogy Krakkóban leadhatjuk a szavazatunkat. Április 7-én, szombaton bizonyosan lesznek most is olyanok, akik nem a Shell kútnál (M3-as kivezető szakasza) csatlakoznak, hanem Ipolyságon, a határnál. Ahogy az már hagyománnyá vált, az erdélyiek is ott lesznek. Ha összejön annyi motor, motoros, akkor vagy a Barnabás atya vagy az én vezetésemmel elindul az ottani csapat. Budapesten fél 7-től van a gyülekező és 7 órakor terveztük az indulást. Így Ipolyságra negyed 9-kor érkezünk.  Az ipolysági csapat gyülekezése háromnegyed 8 és 8 óra között lesz és megfelelő létszám eseten 8 órakor van az indulás. Aki esetleg késik Ipolyságon még a Budapestről érkező csapathoz csatlakozhat.  Elküldöm telefonszámainkat, ha esetleg valakinek még nem lenne meg: Barnabás atyáé: +36208233838, az enyém: +36208233860.   Szombaton: A vacsora 16.30-kor, a szentmise 17.30-kor lesz majd. Ezért kérem, hogy amennyiben kevés az idő, elsőnek vacsorázni menjünk és majd a vacsora alatt/után lesznek szétosztva a kulcsok. (Kérem, hogy ezt mindenki jól jegyezze meg, aki ezt az emailt olvassa és ha valaki kérdezi, akkor tudjatok rá felelni.) Az esti Apel 21 órakor kezdődik, amelyen a részvétel fakultatív, de érdemes lemenni. Aki már volt, az tudja, hogy milyen lelki élményt jelent.   Vasárnap: reggeli 8 órakor lesz, majd a motorokkal felállunk a búcsútéren, a tábori oltár előtt, szokás szerint. Délelőtt a kegyhely bemutatása lesz 9 óra 30 perctől. Ezt követően pedig 12 órakor lesz az ünnepi szentmise.  A szentmisét követően mindenki maga rendezi az ebédet, majd a motorokra felpakolva indulunk Krakkóba 15 órakor. Krakkóban a szállás ismét az Alf Hotelben lesz (ul. Stanisława Klimeckiego 24, 30-705 Kraków, Lengyelország), mint tavaly. A választás részleteiről később tájékoztatlak majd benneteket. (Vagyis, hogy a szállás elfoglalása előtt vagy utána megyünk be a városba, stb.)   Hétfőn: A közelben lesz szentmise (Parafia Najświętszego Serca Pana Jezusa

  1. Saska 2.) kora reggel, amelyen a részvétel fakultatív, de örülünk, ha minél többet eljöttök, hiszen zarándoklatról (is) szó van. Hozzávetőlegesen 15 perc gyaloglás a szálláshelytől. A mise utántól van a reggeli, folyamatosan a szállodában. Indulás visszafelé 9 óra 15 perckor.

  Költségek Częstochowában: kétágyas szoba fürdőszobával 95 zł/fő/éjszaka, vacsorával és reggelivel háromágyas szoba fürdőszobával 90 zł/fő/éjszaka, vacsorával és reggelivel négyágyas szoba fürdőszobával 85 zł/fő/éjszaka, vacsorával és reggelivel   Nagyon szépen kérem, hogy a kétágyas szobákba elsősorban a házasok jelentkezzenek, hogy könnyebb legyen az elosztás!   Krakkóban 75 zł/fő/éjszaka, reggelivel egységesen mindegyik szobához. Az itteni szállás egy-két- és háromágyas szobákban lesz megoldva, a tavalyihoz hasonlóan, vagyis esetenként két szoba egy közös fürdőszobával.   Jelentkezni lehet: Zsabokorszky Zsoltnál zszsaby@gmail.com   A zarándoklat előtti megbeszélés Budapesten a Sziklatemplomban lesz, március 4-én, vasárnap a 17 órakor kezdődő szentmise után. Ez egyúttal a jelentkezési határidő is. Ez alkalommal kérem, hogy a szállásdíjat mindenki fizesse be! Másképpen és máshol is lehet rendezni a szállásköltséget, de azt egyénileg egyeztesse vagy a Zsabyval, vagy a Barnabás atyával, vagy velem. De mindenféleképpen a Zsabynál kell jelentkezni a szobák elosztása miatt! Ne feledkezzünk meg róla, hogy zarándokútra megyünk! Ehhez megfelelő lelkülettel vegyünk részt a közös motorozásunkon. Mindenki fogalmazza meg magának; miért szeretné felajánlani az utat. Adott esetben gondolhatunk itt hazánkra, nemzetünkre, hiszen éppen a választások előtt, alatt leszünk úton. De családunk, betegeink, motoros társaink szándékára is imádkozhatunk és ajánlhatjuk fel utunkat.

máj
18
pén
Csíksomlyói Búcsú
máj 18 @ 02:00 – máj 21 @ 02:00

Szállás a hargitafürdői Mandala szállóban.
Jelentkezés hamarosan.

máj
25
pén
Szentkút-Völgye Motoros Búcsú, Ecséd
máj 25 – máj 26 egész nap

12. KERÉKPÁROS ÉS MOTOROS ZARÁNDOKLAT ;

jún
8
pén
Celldömölki motoros zarándoklat
jún 8 @ 02:00 – jún 10 @ 02:00

Tervezett program:
8-án este szállásfoglalás a távolabbról jövőknek is, közös vacsora, beszélgetés.
9-én megvárjuk azokat, akik közelebbről jönnek, illetve, akik nem tudtak péntekre megérkezni. Vezetéssel gyalogtúra a közeli örményesi pálos kolostor emlékhelyéhez, amit egy éve adtak át.
Bővebben:http://palosepiteszet.blog.hu/2017/10/07/egy_eroditett_kolostor_ormenyes
Majd gurulunk egy kb. 100km-es kört a szép zalai tájon a kisbalaton érintésével. Visszatérve a szállástól 4 km-re van a kehidai termálfürdő, érdemes meglátogatni.
Vacsora a Pálos háztól 300 méterre lévő Farm Inn fogadóban a háziak ajánlásával.
10-én házias reggeli után indulás (9:00) Celldömölkre(63km), 11 órakor kezdődik a szentmise. Utána megtekinthetjük a Nagyboldogasszony templom kincstárát, majd búcsúzás és hazatérés.

Jelentkezés az alábbiemail címen lehetséges:
Havasi János
alpesikft@gmail.com

jún
22
pén
VI. Máriagyűdi Motoros Zarándoklat
jún 22 – jún 24 egész nap

Részletek, valamint az eseményre való jelentkezés egyénileg, EZEN a linken keresztül végezhető.

júl
6
pén
Pálosszentkúti keresztény motoros zarándoklat
júl 6 – júl 7 egész nap

A program, nagy vonalakban.
Érkezés már 07. 06-án, délutántól lehetséges, szállás saját sátrakban, tisztálkodási lehetőség adott.
Este zsolozsma, szentmise.
Szombat reggel zsolozsma, szentmise a lúrdi barlangnál, majd a szokásos motoros felvonulás Kiskunfélegyházára, ahol a motorosok megádása történik.
Idén a Pálos foci kúpát ez alkalommal rendezzük meg, H. Szabó józsef emlékére. Kérjük a nevezni kívánókat jelezzék előre a nevezési szándékukat a zszsaby@gmail.com címen. 4+1 fős csapatokat várunk 2×15 perces mérkőzésekre. Vegyes , ill. női csapatok is jelentkezhetnek. Tartalék lehetséges. Az alsós gyerekekenek külön lesz nevezési lehetőségük.
Vasárnap reggel zsolozsmával és szentmisével zárul a zarándoklat.
A részletes programot később ismertetjük.

nov
4
vas
Évadzáró szentmise @ Sziklatemplom
nov 4 @ 17:00 – 18:00

A motorosok hagyományos
évadzáró szentmiséje
a gellérthegyi Sziklatemplomban lesz, amelyet
Balla Barnabás és Bátor Botond pálos atyák
mutatnak be.

jan
20
vas
Hargitafürdői Pálos kolostor alapításának évfordulója
jan 20 egész nap

Kedves Testvérek!

2014. január 26-án volt a hargitafürdői kolostor ünnepélyes alapítása. Az ünnepi szentmisét tartotta és az új pálos életet megáldotta Jakubinyi György érsek úr a gyulafehérvári Főegyházmegye főpásztora.

(Az alábbi képek a Rendház avatásán, 2014-ben készültek.)

Nekem felejthetetlen élmény volt, amikor közületek, kedves motoros barátaink, többen itt voltatok. Nem csak a jelenlétetek volt fontos számomra, hanem nagyon sokat jelentett, hogy számíthattam segítségetekre (emlékezzetek csak az éjszakai csomagcipelésekre, stb.). Tudom, hogy nagyon sűrű a program, január 26-án lesz a disznóvágás Pálosszentkúton, de ha mégis valaki el tud jönni, nagyon-nagy szeretettel várjuk, hogy együtt ünnepeljünk.

Erre az öt évvel ezelőtti alkalomra emlékezünk 2019. január 20-án, vasárnap a fél 10 órakor kezdődő szentmise keretében, Boldog Özséb atya ünnepén. A szentmisét celebrálja és a szentbeszédet tartja Tamás József püspök atya, pálos konfráter. Az ünnepi szentmisét az erdélyi Mária Rádió élőben közvetíti. Ha nem is tudtok eljönni, akkor legalább a rádión keresztül bekapcsolódhattok. (Amúgy folyamatban van, hogy esetleg a magyarországi Mária Rádió is átveszi, de ez még nem biztos.)

Isten áldjon benneteket!

Botond testvér

jan
25
pén
A disznó vágása… @ Pálosszentkút
jan 25 – jan 26 egész nap

… hagyomány-folytató és csapatépítő jelleggel.

Izelítőül a 2018-s “alkalom” képeiből (köszönet IgiJaninak)

Részletek később!

2 hozzászólás a(z) “Naptár” bejegyzéshez

  1. zsabyzsaby

    Kedves Érdeklődők!
    Éveken át, a 48-asz Szabadságharc és Forradalom ünnepét, március 15 táján ünnepeltük, de sosem 15-én.
    15-én mindenki a szokásainak megfelelően ünnepelt, családjával, barátaival. Idén is így tervezzük, hogy március 16-, vagy 17-én gurulunk egy csendesebb emlékhelyre letenni az emlékezés koszorúját.
    Már csak az időjárásnak kell összeszednie magát…

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!